Nem hagytuk magukra a Bátrakat
A Tourism is our passion nyertes képei -az ország hét pontján- kiállításra kerülnek; ezután a szervezők a pályaműveket árverésre bocsájtják. Az árverésen befolyt összeg pedig azé az alapítványé lesz, amelyet legtöbben választottak a képek feltöltésekor. A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.

Milyen nehézséget jelentett az elmúlt egy év? 

A járványhelyzet a Bátor Tábort is súlyosan érintette. Sajnos tavaly nem tudtunk táborokat tartani, és személyes kórházi programunkat is fel kellett függeszteni. De nem hagytuk magukra a Bátrakat, és elindítottuk online programjainkat, amelyek legalább néhány órás kikapcsolódást biztosítanak. GO! kórházi programunk is jelenleg online formában fut, hogy a kórházi ágyakhoz is elvihessük a játékok gyógyító élményét. 2020 év végén pedig útjára indult online iskolai programunk is, amelyet a digitális oktatásban résztvevő vagy éppen karanténban lévő osztályoknak kínálunk. Ezzel is szeretnénk lehetőséget biztosítani nekik arra, hogy közös élményeket szerezzenek, együtt játsszanak, és ezzel is enyhítsük a bezártság okozta lelki terheket. Mindezek mellett 2020-ban egy új online felületet is létrehoztunk Digitális Bátor Tábor néven, ahol bárki talál a módszertanunkra épülő játékokat, tippeket, amelyek segíthetnek ebben a nehéz helyzetben.

Mi lesz az első dolgotok, amikor megtörténik a nyitás?

Ez nem kérdés: jelenleg is gőzerővel dolgozunk azon, hogy amint a járványhelyzet és a szabályozások engedik, akkor szigorú egészségügyi szabályok mellett újraindíthassuk az életet, és kinyithassuk a tábort a súlyosan beteg gyerekek és családjaik előtt. És, hogy mit várunk a legjobban? Hogy a táborunkat végre megtöltse az önfeledt nevetés.

Min változtattatok a pandémia és az azt követő intézkedések hatására? 

A digitális jelenlét még fontosabbá vált. Az online programokat akkor is szeretnénk megtartani, ha már a személyes találkozásokra is lesz lehetőség, hiszen a digitális eszközökkel még több súlyosan beteg gyerekhez és családjaikhoz juthatunk el, és adhatunk nekik bátorságot.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »