Nem hagytuk magukra a Bátrakat
A Tourism is our passion nyertes képei -az ország hét pontján- kiállításra kerülnek; ezután a szervezők a pályaműveket árverésre bocsájtják. Az árverésen befolyt összeg pedig azé az alapítványé lesz, amelyet legtöbben választottak a képek feltöltésekor. A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort.

Milyen nehézséget jelentett az elmúlt egy év? 

A járványhelyzet a Bátor Tábort is súlyosan érintette. Sajnos tavaly nem tudtunk táborokat tartani, és személyes kórházi programunkat is fel kellett függeszteni. De nem hagytuk magukra a Bátrakat, és elindítottuk online programjainkat, amelyek legalább néhány órás kikapcsolódást biztosítanak. GO! kórházi programunk is jelenleg online formában fut, hogy a kórházi ágyakhoz is elvihessük a játékok gyógyító élményét. 2020 év végén pedig útjára indult online iskolai programunk is, amelyet a digitális oktatásban résztvevő vagy éppen karanténban lévő osztályoknak kínálunk. Ezzel is szeretnénk lehetőséget biztosítani nekik arra, hogy közös élményeket szerezzenek, együtt játsszanak, és ezzel is enyhítsük a bezártság okozta lelki terheket. Mindezek mellett 2020-ban egy új online felületet is létrehoztunk Digitális Bátor Tábor néven, ahol bárki talál a módszertanunkra épülő játékokat, tippeket, amelyek segíthetnek ebben a nehéz helyzetben.

Mi lesz az első dolgotok, amikor megtörténik a nyitás?

Ez nem kérdés: jelenleg is gőzerővel dolgozunk azon, hogy amint a járványhelyzet és a szabályozások engedik, akkor szigorú egészségügyi szabályok mellett újraindíthassuk az életet, és kinyithassuk a tábort a súlyosan beteg gyerekek és családjaik előtt. És, hogy mit várunk a legjobban? Hogy a táborunkat végre megtöltse az önfeledt nevetés.

Min változtattatok a pandémia és az azt követő intézkedések hatására? 

A digitális jelenlét még fontosabbá vált. Az online programokat akkor is szeretnénk megtartani, ha már a személyes találkozásokra is lesz lehetőség, hiszen a digitális eszközökkel még több súlyosan beteg gyerekhez és családjaikhoz juthatunk el, és adhatunk nekik bátorságot.

További
Hírek

Photo Award

Mélyvíz – nem csak úszóknak

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Pécs varázslatos belvárosának egyik legszebb épülete. A város szívében található szecessziós szálloda, a 100 szobás Palatinus Grand Hotel szállodaigazgatójával, Bojcsev Andrással beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

A hetedik

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeiből születő kiállítás hetedik helyszíne is lelepleződik! Ez a Dunántúl legnagyobb települése, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Pécsről Kincses Márkkal, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetőjével beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

Küzdünk a vendéglátásért

A közönségszavazáson legtöbb voksot kapott kép címe “Csak a szellő a vendégünk”. A fotó a Körös Panzió és Étterem**** teraszáról készült idén, képaláírása pedig a következő: “Csend és üresség….pedig gyönyörű az idő. Hiányzik a nyüzsgés, a kacaj, a boldogság, a szabadság, a finomságok illata..”

Tovább »