Határidők: Pályázati időszak: 2021. február 10.–2021. március 20.

Beadási határidő: 2021. március 20. 24:00

Az eredményhirdetés 2021. április 20-ig várható.

Országos kiállítás megnyitó: 2021. május (járványügyi korlátozások függvényében változhat).

Általános nevezési feltételek:

– Pályázni 2020. március 15. napjától készült fotókkal lehet.

– A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a www.tourismisourpassion.com weboldalra, online regisztrációval egyidejűleg.

– A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

– A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt.

– Amatőr és hivatásos fotósok is nevezhetnek.

– A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék.

– Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető.

– Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályamunkákat töröljék.

– A feltöltött képek technikai paraméterei: JPG

– Minimum képfelbontás: 7 Mpixel

– Ajánlott képoldalarány: 4:3

– Képfájlok maximum fájlmérete: 16 megabájt.

– Képfájlok ajánlott pixelmérete a rövidebb oldalon: minimum 2500 pixel

– A kiállításra kiválasztott képek esetében a kiíró bekérheti a fotó legnagyobb felbontású változatát is.

– Egy pályázó maximum 10 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül.

– Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de nem számít manipulációnak a szokásos fotográfiai korrekció (színek, tónusok, fényerő beállítása).

– A zsűri által megjelentetésre javasolt, illetve az internetes közönségszavazáson nyertes pályaművekre vonatkozó felhasználási jogokat a pályázók a pályázat kiírójára ruházzák annak érdekében, hogy a pályaműveket a nagyközönségnek is be lehessen mutatni, a pályázó nevének feltüntetésével.

– Online szavazás: ugyanaz a személy a pályázat időtartama alatt 24 óránként csak egy szavazatott adhat le kategóriánként.

– Tekintettel arra, hogy a képaláírás pályázat fontos eleme, kérjük a pályázókat, hogy formailag és tartalmilag korrekt képaláírást csatoljanak képeikhez a nevezés során, magyarul vagy angolul. A képaláírás maximum 150 leütés lehet szóközökkel együtt,

– Az eredmény a zsűrizés lezárását követően, sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.

– A kiállított pályaműveket a kiállítás után árverésre bocsájtjuk. Az árverésen befolyt összeget annak az alapítványnak a rendelkezésére bocsájtjuk, amit legtöbben választottak a képek feltöltésekor.

Nevezési díj: a nevezés ingyenes
Zsűrizés és szavazás: a beadott pályaművek közül a közönségszavazatok száma határozza meg a három helyezettet, a kategóriák legjobb fotóit pedig a szakmai zsűri fogja kiválasztani.

1. Közönségdíj: a weboldalon legtöbb leadott szavazattal rendelkező fotó

2. Zsűri által kiválasztott díj, kategóriánként: a zsűriben a fotóművészet, vendéglátás,
szállodaipar, média és design jeles szakértői vesznek részt.

Zsűri tagjai: Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke; Mai Manó ház igazgatója), Bakody Katalin (JAB Anstoetz Magyarország igazgatója), Nagy-Szász István (CPI Hotels), Nánási Pál (fotográfus), Pesti István (séf, Platán étterem konyhafőnöke), Varró Zoltán (designer), Vágó Ágnes (turizmusonline.hu főszerkesztője).

A versenyről és az eredményekről folyamatosan beszámolunk online felületeinken: a www.turizmusonline.hu-n, a www.tourismisourpassion.com, Facebook oldalunkon, valamint a partnereinknek küldött hírlevélben.

A díjazottakat nemcsak weboldalainkon, hanem időszaki kiállítás keretében az ország 7 pontján egy időben bemutatjuk. Amennyiben a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésed merülne fel, írj a photo@tourismisourpassion.com email címre!