„Ez tartott minket életben”
A Turizmus Hősei kategória nyertes képén szereplő Vonóhorog Foodtruck üzemeltetőjével, Csillag Sándorral beszélgettünk.

Hogyan született meg a győztes kép?

Amikor találkoztunk a Tourism is ourpassion fotópályázattal, annak az üzenetét mi is szerettünk volna valamilyen módon képviselni, ezért választottuk ezt a képtémát. Adva volt a Vonóhorog Foodtruck, amit 2019-ben indítottunk, azzal a szándékkal, hogy cégünk zászlóshajójának a Horog Étteremnek a koncepcióját streefood változatba, különböző rendezvényeken is bemutathassuk. Ezt az élet felülírta, hiszen a rendezvények a pandémia miatt elmaradtak. A szó szoros értelmében ez tartott minket életben, hiszen a másik egységek egyike sem alkalmas a kiszállításra. Egész egyszerűen azért, mert olyan komplex vendéglátást nyújtunk, amit nem szerettünk volna elbagatellizálni a házhozszállítással. Így maradt a Foodtruck”- meséli Csillag Sándor, vállalkozó, a Turizmus Hősei kategória nyertes képén szereplő Vonóhorog Foodtruck üzemeltetője.

A kép alapján úgy tűnik, a csapat a pandémia ellenére is erős egységet alkot. Hogyan sikerült ezt megtartani?

Nyilván gazdaságilag megérintett bennünket ez a több hónapos leállás. A bevételeink nagy részétől elestünk, de sokkal erősebbek lettünk és a kijelölt úton megyünk tovább.

A csapatban volt változás – ez nem feltétlenül a pandémiának tudható be- volt 1-2 kolléga, aki a saját életében ott tartott, hogy nem szerette volna, hogy a vendéglátós munka az élete része maradjon, ők kaptak egy impulzust arra, hogy más területre menjenek. Rajtuk kívül egyben maradt a csapat.

AJóisten tartotta bennünk a reményt és az erőt. Amennyire a vírushelyzet engedte, nagyon sok aktív, közös programot csináltunk, ezek belső, szakmai képzések, tréningek voltak, valamint közös (céges) természetjárás, túrázás. Igyekeztünk kimozdítani a kollégákat. A meglévő, működő egységekben pedig úgy szerveztük meg a beosztást, hogy mindenkinek legalább heti 1-2-3 nap jusson. Nem feltétlenül anyagi szempontok miatt, mert azt mindenkinek biztosítottuk, köszönhetően a kormányzati segítségnek is. Hanem azért, hogy kimozduljon és a közösség ereje segítsen neki feldolgozni ezt a megterhelő időszakot.

Amikor több egységről beszélgetünk, pontosan melyeket értjük alatta?

Jelenleg már üzemelünk a Horog étteremmel, a Trófeával, és a Foodtruck-kal. A Lajvérban nem a pandémia, hanem a kivitelezés miatt nem volt még nyitás – komfortberuházások zajlanak, amelyek reményeink szerint következő hónapban befejeződnek és júliustól üzemelhet ez is.

Milyen Önöknek a jelenlegi, fokozatos nyitás?

Azt látom, hogy a legnagyobb probléma a fokozatosság mellett az időjárás, hiszen a május eleji nyitás óta érdemi jó idő még nem volt. Bízom benne, hogy hamarosan az is mellénk fog állni és vissza tudunk térni egy olyan életbe, amivel aztán lehet kompenzálni az évet. Ez a négy hónapos kiesés azért elég jelentős volt ahhoz, hogy teljesen ki tudjuk egyenesíteni bármi is történik. Nem is az év eleje volt fájdalmas, hanem az év vége, a november-december. Itt, a szekszárdi borvidéken ez az időszak elég erősnek számít a borturizmus, céges rendezvények, karácsonyi partik szempontjából is. Nagyon bízom benne, hogy a nyár legalább olyan erős lesz, mint a tavalyi, de az igazán jó forgalmakat június vége – július elejénél előbb nem várom.

Mit vár a jövőtől? Fel vannak készülve a pandémia egy újabb hullámára?

Egy vállalkozás életében határozott döntéseket kell hozni és valami mentén kell haladni. Eddig is pozitívan tekintettem a jövőre. Azt gondolom, hogy nem lesz már következő hullám, de ezt gondoltam tavaly nyáron is. Ha lesz, akkor ugyanúgy meg fogok lepődni, ahogy tettem ezt ősszel. Mi aszerint igazítjuk a működésünket és a jövőképünket, hogy nem lesz további pandémia miatti kényszerszünet és bízom benne, hogy ezt a vírus felett álló erők is így gondolják.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »