Összefogással indul a tánc
Fogadjátok szeretettel a Hotel Hero különdíjasát: „Összefogással indul a tánc” Fotó: Ambrus Levente

“Olyan képet kerestünk, ami megragadja a HotelHero lényegét azáltal, hogy az összefogásról szól. Már maga a tánc is ilyen, a kép pedig jól bemutatja, hogy milyen az, amikor egyesítjük az erőinket, és amiből valami nagyon jó születik” – kezdi Anek Dóra, a HotelHero egyik alapítója, majd folytatja: „a fotó címe is remekül összhangba hozható a tevékenységünkkel: hisz a HotelHero arról szól, hogy a szállodák összefognak és segítenek – ami közben az ügyön dolgozókat is jó érzéssel tölti el”.

„Azt szeretem ebben a projektben, hogy miközben másoknak segítünk, erősítjük a szállodák közötti kapcsolatokat is. Kicsi ez a szakma, de nagyon intenzív és a mindennapi darálóban könnyű elfeledkezni arról, hogy egy szakmai közösség részei vagyunk. Sok olyan kollegával tudok együttműködni a HotelHero kezdeményezéseiben, akikkel valamilyen formában, valahol már dolgoztam, de valahogy elsodort az élet, most viszont újra van egy közös ügy, amit együtt dolgozhatunk” – meséli Anek Dóra.

Ambrus Levente a különdíjas fotót tavaly készítette egy hagyományőrző eseményen, ahol épp moldvai táncház volt. A képen egy szemből érkező, meg egy kamerának háttal táncoló sor látható, a kettő között pedig az oktató, aki a tánclépést mutatja. „A résztvevők önfeledt örömmel táncoltak, teljesen átadva magukat a pandémia által okozott lezárásban megnyiló, ritka lehetőségnek. Megfelelően erőteljes, dinamikus képet akartam létrehozni, ehhez vakut és hosszabb záridőt használtam”- meséli az alkotó, aki mindig a manuális beállítási lehetőségeket választja.

Ambrus Levente nem a turisztikai szakmából „jön”, számítástechnikával foglalkozik, de mellette 25 éve szeret fotózni. A tavalyi járványhelyzet ösztönözte arra, hogy komolyabban is elkezdjen foglalkozni az addigi hobbijával: készített egy honlapot, valamint beszerzett egy, a korábbinál komolyabb minőségű fényképezőgépet, majd elkezdett felkérésekre dolgozni. Az a célja, hogy idővel ez a hobbija váljon a megélhetése forrásává. Reméljük, a különdíj további motivációt ad számára ezen az úton!

Gratulálunk!

 

A HotelHero-ról

A HotelHero összefogás gondolata tavaly tavasszal fogalmazódott meg, amikor a szállodáknak be kellett zárnia. Elsődleges cél egy olyan platform létrehozása volt, ami összefoglalva mutatja meg, hogy a szállodások még a nehéz körülmények ellenére is meglévő erőforrásaikkal, hogy tudnak segíteni másokon, ezzel inspirációt adva másoknak is. Az összefogás második lépcsőjeként pedig a már közösen megszervezett akcióknál is az volt a lényeg, hogy mindenki azzal száll be, amivel tud: volt, amikor a meglévő készleteiket ajánlották jó célokra a résztvevők, volt, hogy közösen takarítottak, ruhát gyűjtöttek, vagy jótékonysági főzést szerveztek.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »