Mélyvíz – nem csak úszóknak
A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Pécs varázslatos belvárosának egyik legszebb épülete. A város szívében található szecessziós szálloda, a 100 szobás Palatinus Grand Hotel szállodaigazgatójával, Bojcsev Andrással beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt egy év a szállodában?

Azt gondolom, valamennyi belföldi szálláshely-szolgáltatónál hullámzóan. Rendkívül nehéz volt megélni a bizonytalanságot, a várakozást, a folyamatos újratervezést. Összességében mégis egész jó évet zártunk, egy rendkívül erős nyár után az ősz meglepetéseket tartogatott: a határzár és a korlátozások az év végét eléggé megnehezítették.

A kollegáknak is nagyon nehéz volt megélni és kezelni ezt a helyzetet, ez az elmúlt kétarcú évet.

Miből merítettek reményt?

Az elmúlt évben történt egy tulajdonosváltás a szálloda életében. Folyamatban van két fejlesztés, ezek előkészítése számos új feladatot hozott. A távlati gondolkodás pedig legtöbbünknek reményt adott.
Bíztunk benne, hogy már tavasszal „újraindulhat” az élet, pezsgő hétköznapok várnak ránk. Sajnos ez nem így lett. De a tavalyi nyár igen erős volt, így az is bizakodásra ad okot, hogy az idei év hasonlóan jó lehet. Reméljük, hogy júniusban teljes gőzre kapcsolhatunk!

Milyen kihívásokra készülnek az újranyitás kapcsán?

Kihívás, hogy a külföldi vendégek egyelőre elmaradnak, bizonytalan, hogy mikor érkezhetnek. Emellett a szabályozásból adódó megkülönböztetés (a védettségi igazolvány szükségessége) miatt ingerültség érzékelhető a vendégek részéről. A kollegáknak ezzel nap, mint nap meg kell küzdeniük – mind az értékesítésen, mind a recepción dolgozóknak.

A tavaszi, májusi időszakra nagyon sok lekötött rendezvény volt, ezek most bizonytalanná váltak, kérdés, hogy mikor indulhat be a rendezvényszezon, akár csak a nyári esküvők, vagy az őszi szokásos kongresszusok, konferenciák. Azt gondolom, hogy ott egy nagyon erős torlódás lesz, nagyon rövid idő alatt nagyon sok nagy rendezvényt kell lebonyolítani, ami kimerítő lesz. Felfokozott belföldi kereslet mellett egy intenzív rendezvényszezon meg fogja terhelni a kollegáinkat.

Szerencsésnek gondolom magunkat, mert valamennyi munkavállalónkat sikerült megtartanunk – persze akik nyugdíjba mentek, tőlük elbúcsúztunk. Van egy erős összeszokott csapatunk.

Volt egy lassan fél év, amikor visszafogott munkavégzés volt jellemző, még úgy is, hogy fogadtunk vendégeket (üzleti utazókat). Mindenki kicsit elszokott a pörgéstől. Úgy gondolom, hogy ez motivációs problémákat okozhat, a kollegák számára nehéz lesz, hogy hirtelen mélyvízbe kerülnek. Ezt igyekszünk már most is oldani, de ez kihívás elé állíthat még minket.

Palatinus Grand Hotel lett a Tourism is our passion legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

Az elmúlt bő egy év megviselte az ágazatot. Szerencsésnek tartjuk ilyen helyzetben a figyelmet ráirányítani a turizmus-vendéglátásra. Minden, ami új, ami innovatív formában mutatja be a mindennapi életünket -így a fotópályázat és az arra érkező képek is-, jó kommunikációs eszköz. A képek jól szemléltetik, hogy mit éltünk meg: emberi szemszögből mutatja be a helyzetet. Örülünk, hogy ennek részesei lehetünk.

A kiállítás szempontjából hasznos, hogy jó, központi helyszínen vagyunk, ezért a vendégek mellett a városlakókhoz, a szakmához és minden érdeklődőhöz könnyebben eljuthat a tárlat.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »