“Kötelességünknek érezzük a közös szerepvállalást”
Kiemelt támogatónk, a Miele Professional értékesítési vezetőjével, Kardos Györggyel beszélgettünk.

A Miele Professional vezetőjeként milyen kihívásokat hozott az elmúlt, pandémiával terhelt év?

 

Ipari üzletágunk forgalmát komolyan érintette a koronavírus megjelenése és az azt követő intézkedések. (Az ipari üzletág egy része a HORECA szektort szolgálja ki mosodai készülékekkel, és vendéglátóipari mosogatógépekkel.)

 

A Budapesti vendéglátóipari fejlesztések szinte megszűntek, ezzel szemben a vidéki szállodaipari beruházások, a pályázati források megnyitásával, folyatásával erősödtek. Szervizünk forgalma a szállodaipari zárást követően ebben a szektorban minimálisra esett. A kihívás – hasonlóan a turizmusban dolgozókéhoz – ebben az, hogy hol találunk lehetőséget a kiadásaink fedezéséhez. Úgy látjuk, hogy ez 2021-ben is okoz fejtörést, és ez ad számunkra okot arra, hogy minden csatornán keresztül a köztudatban maradjunk.

 

Mit jelent az önök számára a Tourism is ourPassion?

Amikor még minden működött, mi számíthattunk a vendéglátóiparra, mint megrendelőkre. Most pedig mi vagyunk azok, akik próbálunk visszaadni ebből. Jelen helyzetben kötelességünknek érezzük a közös szerepvállalást, és támogatást amennyiben lehetőségünk nyílik rá pl. egy ilyen pályázat, mint a Tourism is ourpassion támogatásával, ahol nemcsak az anyagi részvállalásban, hanem a közös élmények, a közösségek erősítésében is részt tudunk venni.

Ha van arra lehetőség, hogy valami ilyen nehéz helyzetben közelebb hozza a turizmus-vendéglátás dolgozóit egymáshoz, akkor ezt mindenképpen szeretnénk támogatni.

 

Mit gondol, voltak-e az ágazatnak hősei? 

Azokat gondolom az ágazat hőseinek, akik a nehezebb utat választják, a hazai turizmusban maradva fejlesztenek, és reménykedve bíznak az újra nyitásban, és egy korábbinál magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva várják a hazai és külföldi vendégeket.

 

Hogyan tudnak túlélni a szektor dolgozói, vállalkozói?

Úgy gondolom, hogy ahogy az állatvilágban is, úgy itt is a gyors reagálás és a megváltozott helyzethez való alkalmazkodás az életben maradásnak kulcsa.

Túlélésre akkor van esélyünk, ha alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez, keressük a lehetőségeket, és előre mutató gondolatok mentén keressük a megoldást.

 

A Miele Professional hogy alkalmazkodott?

Mi úgy tudtunk alkalmazkodni, hogy keresnünk kellett olyan szektort, ahova értékesíteni tudunk, és keresni kellett olyan területeket, amelyek kiaknázatlanok. Szerencse a szerencsétlen helyzetben, hogy a Miele Professional-nak több mint 80 éve volt egy olyan megoldása, ami kimondottan egy járványügyi helyzetre kidolgozott konyhai, vendéglátóipari mosogatógép. A hazai területen, például az idősek otthonában korábban nem tudtak ilyen eszközöket biztosítani, hiszen magasabb árkategóriájú egy ilyen gép, mert többet tud: higiénikus mosogatást minden körülmények között, kimondottan járványügyi helyzetre kifejlesztve.

 

Az elmúlt egy évből mire a legbüszkébb a Miele Professional hazai vezetőjeként?

Az üzleti siker inkább feladat. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy több mint tíz éve ugyanazokkal a kollégákkal dolgozom együtt és ezt hazai és nemzetközi szinten is elismerik.

A Tourism is our passion fotópályázat kiemelt partnerei:

Fő támogatói:

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »