Küzdünk a vendéglátásért
A közönségszavazáson legtöbb voksot kapott kép címe "Csak a szellő a vendégünk". A fotó a Körös Panzió és Étterem**** teraszáról készült idén, képaláírása pedig a következő: "Csend és üresség....pedig gyönyörű az idő. Hiányzik a nyüzsgés, a kacaj, a boldogság, a szabadság, a finomságok illata.."

“Végtelenül hálásak vagyunk mindenkinek, aki megtisztelt bennünket szavazatával, ez az elismerés rengeteget jelent nekünk” -kezdi Tímár-Elcock Barbara, a Körös Panzió és Étterem**** PR koordinátora.

Hogyan telt Önöknek az elmúlt év?

Körös Panzió és Étterem**** egy családi vállalkozás, két kitartó és odaadó ember, egy házaspár munkájának a gyümölcse. Nem ez az első nehézség, amivel szembe kellett nézniük az elmúlt több, mint 40 év során.

Azt gondolom a munkájuk és a szakmájuk iránti tisztelet és szeretet az, ami erőt adott nekik ahhoz, hogy alkalmazkodva a körülményekhez olyan megoldásokat eszközöljenek, amivel rentábilissá tudták tenni a működést. Darwin üzenete is ez: nem a legokosabb, a legerősebb ember él túl, hanem aki a legfogékonyabb a változásokra.

Önök hogyan kezelték, hogyan oldották meg a problémákat? Ha úgy tetszik: hogyan reagáltak a változásokra?

Missziós ebédeltetés keretében eddig is volt házhozszállítás, ezt most kibővítettük az egész lakosságra, így már nemcsak heti menüt viszünk ki, hanem igény esetén à la carte ételeket, bőségtálakat, ünnepi ételsort is készítünk elvitelre. A korlátozott működés alatt a felújításra is kiemelt figyelmet fordítottunk, azonban a szűkös anyagi forrásból kifolyólag ezt elsősorban a már meglévő dolgozók felajánlott segítségével oldottuk meg. A nehézségek ellenére sikerült mindenkit megtartanunk, minden dolgozóra szinte családtagként tekintünk, együtt, közösen oldottuk meg a problémákat.

Nem mondjuk, hogy könnyű a helyzetünk, minden tartalékunkat feléltük, csak hogy ne kelljen elküldenünk senkit, hogy ne kelljen végleg bezárnunk. Emellett arra is kellett gondolnunk, hogyan tudnánk a vendégeinket is boldoggá tenni. Ha már nem utazhatunk, a kulináris élményekről miért mondjunk le? Kitaláltunk egy egyedi nemzetközi kulináris élményprogramot, melynek keretében a család tapasztalt mesterszakácsa különleges ízvilágú ételeket készített el havi egy alkalommal. Vendégeink így megismerhették a tápanyagban, rostban és vitaminokban gazdag trinidadi callaloo levest, vagy a CNN olvasói által a világ legjobb ételének számító indonéz rendangot.

Mi a kép története?

A fotó készítésekor bizakodóak voltunk. Gyönyörű kis kincs a mi városunk Gyomaendrőd, főleg tavasszal, mikor már jön a jó idő. Alig várjuk, hogy kitegyük az asztalokat, a kis kockás terítőt, a saját kézzel ültetett virágokat, hogy vendégeinket szép és meghitt környezetben fogadhassuk, csodaszép kilátással a város főterére. A család szinte minden tagja segíti a vállalkozást, szívvel-lélekkel.

Hogyan mozgósították a szavazótáborukat?

Facebook oldalunkon tájékoztattuk a követőinket, barátainkat a pályázatról, akik nagyon lelkesen posztolták az aktuális szavazás eredményét, olyan jó érzés volt látni, hogy ennyien támogatnak minket. 

Most mindenkinek nehéz ebben a szakmában, mind anyagilag, mind mentálisan, de nem akarjuk feladni. Küzdünk a vendéglátásért, a szakmáért, a szakemberekért, annyi emlékezetes pillanatot köszönhetünk nekik. 

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »