Új kihívások jöttek
A JAB Anstoetz Magyarország már 13 éve szállít szállodai, éttermi és lakástextíliákat. „Mi öltöztetjük fel a szobákat: praktikussá és csinossá válik az anyagainktól” -tartja Bakody Katalin, a cég igazgatója.

Ön, akinek a munkája szorosan kapcsolódik a turizmushoz és vendéglátáshoz, milyennek élte meg az elmúlt évet?

Szerencsére sok olyan munkánk volt, ami elindult és be is fejeződött. A hotelek, amelyek elindították a beruházásaikat, és nem állították le, azokban a textilezés is befejeződhetett. Ilyen volt a Hotel Vision, az Alice Hotel, Botaniq Turai Kastély, a Danubius Health Spa Resort Bük, az  Allure Healthy Hotel Eger avagy az Emerald Residence. Mindemellett néhány folyamatban lévő munkánk megállt és volt néhány olyan projektünk, amiről a tervezési szakaszban kiderült, hogy még nem indul el, csúszik.

Jöttek új kihívások. A vírus elleni védekezéssel előtérbe kerültek a könnyen tisztítható textíliák, ebből bővítettük a szállodai kínálatunkat.

Mit gondol, egy ilyen nehéz időszakban, mint az elmúlt év, kik voltak az ágazat hősei?

Akik kitartottak. Ha egy hotel vagy étterem szünetelteti a működését, azt meg kell tartani olyan (jó) állapotban, hogy újra meg tudjon nyitni. Én azt gondolom, sok hős dolgozik ezeken a helyeken, akik változatosan tesznek azért, hogy egyszer újra tudjon indulni a turizmus és a vendéglátás.

Amikor a turizmus vendéglátás komoly nehézségekkel küzd, hol a remény? Mik azok a dolgok, amik erőt adhatnak az ágazat dolgozóinak?

Azt gondolom, hogy ennyi bezártság után minden emberben benne van a vágy, hogy elutazhasson, láthasson mást, mint az otthona, ahol az utóbbi időben az időnk nagy részét töltjük. A jövőbe vetett hit reményt adhat, hogy megint lesz értelme a(z eredeti) munkájuknak.

Ha az elmúlt egy évéből egy mosolyra okot adó képet, pillanatot megnéznénk, mit látnánk?

Én egy optimista ember vagyok, hiszem, hogy a nehéz helyzetben is meg kell találni az okot egy mosolyra. Amikor befejezünk egy munkát, és látjuk a végeredményt, az mindig jó érzéssel tölt el. A helyzettel kapcsolatban pedig az jut eszembe, hogy nyáron kinyitott néhány hotel, és nagy öröm volt látni az emberek boldogságát. Vendégek és dolgozók együtt örültek.

Ön szerint mitől jó egy fénykép?

Emlékezeteset mutat, ami megragadja a figyelmünket. Mindenképpen figyelemfelhívó. Ugyanerre törekszem én is a textilekkel kapcsolatos munkám során.

Mitől különleges az Ön számára a Tourism is our passion fotópályázat?

Mi a textileket, a függönyöket, bútörszöveteket, az ágytakarót és párnát készítjük, ezeket mindig egy folyamat végén szállítjuk a hotelekbe, amikor már ott van a teljes személyzet. Ahhoz, hogy a mi munkánk gördülékeny legyen, ahhoz az ő támogatásukra is mindig szükség van. Ott vannak a gépezetben, de soha nem kerülnek rivaldafénybe, pedig szükség van a munkájukra.

A Tourism is our passion azért egy jó lehetőség, mert mindenki ugyanazzal az eséllyel indul és mindenki rivaldafénybe kerülhet. Legyen akár egy szobalány, akár egy szakács, akit szinte soha nem látunk.

Emellett izgalmas, hogy ők milyen szemmel látnak egy hotelt belülről. Az ő szemszögükből nem az értékesítési képeket, hanem az ő valóságukat láthatjuk.

Mi Önnek a pályázat legfontosabb üzenete?

A fő üzenet, hogy együtt vagyunk, közösen tud sikerülni az újraindulás.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »