A valóság rekordszámú elérést hoz
Több tízezren követik a képeiket és a történeteiket instán. Fontos számukra a fotózás és a vendéglátás is. A CEWE nagyköveteivel, Palácsik Lillával és Visváder Tamással beszélgettünk.

Mit jelent számodra a vendéglátás?

Visváder Tamás.: Közgazdásznak tanultam, aztán belecsöppentem a Budapesti vendéglátásba. Mi összesen 4 vendéglátó egységet üzemeltetünk, de a pandémia miatt be kellett zárnunk. Az a legjobb a munkámban, hogy egy jó vendéglátós tiszta szívből szereti az embereket. A vendéglátás nálam hozza a család fontosságát: azzal, hogy valaki jön, hogy a szerelmével vacsorázzon, vagy megünnepel valamit a családjával. Mi nagy étterembe járók vagyunk, szóval a vendéglátás mindkét oldala közel áll a szívemhez. Nekem a vendéglátás az életem. Nekem ez művészet. Azt keresem, azt szeretem, ha valami különleges: a tálalásban, ízvilágban vagy a hangulatban.

Hogyan lettél fotós?

Palácsik Lilla: Nekem a fotózás mindig az életem része volt, csak sokáig nem mertem vele komolyabban foglalkozni, megmaradt hobbinak. Megcsináltam a BME-n a Gazdálkodás és menedzsment szakot, dolgoztam is benne, de nem az én világom volt, inkább művészlélek vagyok. Eljutottam oda, hogy azzal szeretnék foglalkozni, amit szeretek csinálni, ez pedig a fotózás volt, Tamás pedig támogatott ebben. Elvégeztem egy iskolát és elindítottam az egyéni vállalkozásom. Nagyon szeretem a szeretetet megörökíteni, párokat, családokat, alkalmat, például esküvőt fotózni. Ezekről mind-mind készítettem referencia CEWE-fotókönyvet, azokat szoktam megmutatni, amikor megyek megbeszélni egy fotózást.

Milyen volt számotokra az elmúlt –átlagosnak nem mondható– év?

VT: Voltak nehézségek, mert ugye be kellett zárni a helyeinket, de életem legnagyobb ajándéka érkezett, azzal, hogy megszületett a fiam, Noah. Egy kicsit hálás is vagyok ennek a vírusnak, hogy a várandósság nagy részét itthon tölthettem. Szerintem ez az oka, hogy nagyon szoros lett a kapcsolat köztem és Noah között. Nagyon vártuk, hogy megszülessen, így könnyebben átsiklottunk a nehézségek fölött.

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly rengeteg pillanatot megörökítettünk. Aktívak vagyunk a közösségi médiában, rendszeresen töltünk fel képeket. Emellett vannak olyan képeink, amiket nem teszünk ki, de azokat is szeretnénk megőrizni, így minden hónapban csináltatunk CEWE fotókönyvet. Sőt, Lilla tavaly a régi gyerekkori képeket is digitalizálta, és ebből is készült egy fotókönyv, ami nagyon praktikus, mert egy helyen vannak a képek, rendszerezve, de mégis kézzel fogható az emlék.

2020 nem az összejárás éve volt, a nagyszülők keveset láthatták a fiunkat, ezért anyák napjára őket is megleptük fotókönyvvel, karácsonyra meg fotós párnával. Ami még nagyon jó volt, hogy telefonnal megörökítettük, amikor a kisfiunk először meglátta a dédnagyszüleit. Azok a képek beszélnek. Ahogy könnyeznek a nagyszülők, ahogy a kisgyerek mosolyog, egyszerűen élnek a képek.

Mik számotokra a jó kép kritériumai?

PL: Nekem a legjobban az esküvői képünk tetszik, ez egy nagy, fekete-fehér akril kép, ami egy gyönyörű pillanatot örökít meg rólunk. Amikor alkotok is ez a fontos: hogy legyen érzés a képen.

VT: Én is azt szeretem egy képben, ha azon egy élmény van megörökítve, ha az beszél. Na és persze, ha kézzel fogható. A személyes értékek és a személyes emlékek nem lecserélhetőek a modern korra, hogy csak elmentem a képet és a pillanatot. Például anyukám kapott egy digitális képkeretet, de azóta se frissítette benne a képeket. Jobb, ha kézzel foghatóak a fotók. A CEWE-vel 2 perc alatt elő tudsz hivatni 100 képet, amivel 3 nap múlva megérkezik a futárszolgálat. Vagy ha elkészítettél egy fotókönyvet, aminek nagy sikere volt, csak lemented, és csináltatsz még egyet, nem kell újra nekiülni, összerakni.

Influencerként mindkettőtöknek van tapasztalata abban, hogy mire reagálnak a követőitek. Milyen képeitek lesznek a legnépszerűbbek?

VT: Ha kettőnk oldalát megnézed, nagyon különböznek. Lilla oldalát tematikusan építjük évek óta, meghatározott színvilággal és kompozícióval. Mindig vannak külön tartalmai és páros tartalmaink. Nála a páros tartalmakat szeretik. Nálam az őszinte dolgok mennek: karácsonykor mi nem kiöltözve ültünk a fa alatt, hanem -ahogy fel is tettem a képet- Lilla takaróval, kutyával és gyerekkel az ölében fekszik a kanapén és jégvarázst nézünk. Ez a valóság – ami rekordszámú elérést hozott. 

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »