Cél: az utazásba vetett bizalom visszanyerése és megtartása
A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Szeged belvárosától alig 10 perc sétára, Újszegeden, a Tisza partján csodálatos kertvárosi zöldövezetben található. A 196 szobás HUNGUEST Hotel Forrás Gyógy- és Wellness Szálloda biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai voucher 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Szabó Mihály, szálloda- és fürdőigazgatóval beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

Rendkívül nehéz, hullámzó, kihívásokkal teli időszakon vagyunk túl. A 2019-es év minden rekordot megdöntött és jó kilátásokkal indult a 2020-as esztendő is, majd március 22-től két hónapos kényszerszünetre kényszerültünk. Az óvatos újranyitást követően a nyár berobbant, a kimagasló belföldi kereslet nálunk is éreztette pozitív hatását. Ezt egy üdülő- és üzleti szegmensben is visszafogottabb ősz követte, majd novembertől 11-től a máig tartó üzemszünet időszakát éljük ismét. A körülöttünk zajló eseményeket nehéz feldolgozni, hiszen mindannyian a pörgő, nyüzsgő, élettel teli szállodához vagyunk szokva.

A bezárás alatt viszont számosolyan felújítási, karbantartási és nagytakarítási munkát el tudtunk végezni, melyre korábban – a jelentős vendégforgalom alatt – nem volt lehetőségünk, illetve a bezárás arra is lehetőséget ad, hogy kollégáink szakmai tudását tréningek útján bővítsük.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

Jelenlegi előrejelzésünk szerint az újranyitáskor erős belföldi érdeklődésre számítunk, ugyanakkor fel kell készülnünk a vendégeink utazásba vetett bizalmának visszanyerésére és megtartására is. Az eddig is magas higiéniai és tisztasági sztenderdjeink nem változnak, ugyanakkor nagyobb hangsúlyt fektetünk ezek kommunikációjára, valamint az előírások teljeskörű betartására. Mindezek mellett a belföldi versenytársak tevékenységét is folyamatosan figyeljük és reagálunk rá.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt egy évben?

Töretlenül bízunk abban, hogyez a nehéz időszak a megfelelő átoltottsági szint elérésével hamarosan véget ér.
A szegedi Hunguest Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolis a régió kiemelkedő úti célja, ésbízunk benne, vendégeink már alig várják, hogy újra élvezhessék a szolgáltatásainkat.

A Hunguest Hotel Forrás munkatársai neveztek a fotópályázatra. Miért vettek részt a versenyben?

A jelenlegi időszakban is próbáljuk csapatunk motivációját fenntartani, ezért különösen örülünk az ilyen jellegű, kreatív kihívásoknak. Szabó-Bartók Piroska szállodánk kabalateknősét, Szegi Tekit ábrázoló „Várakozás” című fotója igazán megérdemelte a szavazatokat!

Szállodájuk a Tourism is ourpassion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

Szállodánkban folyamatosan kiemelt figyelmet fordítottunk a művészetek és a kultúra támogatására, megjelenítésére. Azt gondolom, hogy a társadalmi felelősségvállalásunk része, hogy számos képzőművészeti és iparművészeti rendezvénynek biztosítottunk már eddig is helyszínt. Szoros és jó partnerkapcsolatot ápolunk a városi kulturális intézményekkel, csomagajánlatainkban is helyet kapnak a kulturális események. A Tourism is ourpassion kiállításban egyesül a művészet és a szakma, nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk.

 

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »