Közönségszavazás 3. helyezett / Megváltoztak a lehetőségek és a mindennapok
A közönségszavazáson harmadik legtöbb voksot kapott kép címe „Még csendesebb tél...”. A fotó a balatonfüredi Hotel Margarétában készült, 2021.01.14-én. A kép készítőjével és nevezőjével, Forsthoffer Ágnessel, a szálloda ügyvezetőjével beszélgettünk.

Miért nevezett, neveztek a fotópályázatra?

Azonnal úgy éreztünk, hogy ez a pályázat 1000%-ban nekünk szól. A pandémia kezdete óta számos, a felhívás tárgyához illeszkedő fotót készítettünk. Vagy azt, ahogy megéltük, hogy üres a szálloda, vagy azt, ahogy örültünk, amikor újra voltak vendégek. Folyamatosan fotóztunk, tehát a képek nem a felhívás miatt készültek. Tulajdonképpen így dokumentáltuk, hogy mennyire megváltoztak a lehetőségeink és a mindennapjaink a szállodaiparban, valamint a bennünk kialakult érzelmeket is kifejeztük a fényképek által.

Olyan sok jó fotónk volt, hogy alig tudtunk választani, hogy melyeket nevezzük be a versenybe. Végül három képet indítottunk el, mindegyiknek története van.

 

Elmesélné ennek a képnek a történetét?

Amikor januárban esett egy kis hó, minden szürke, fehér, és csendes volt. Kint is, és bent a szállodában is.

Felerősödött bennünk a hiányérzet, hogy nincsenek autók a parkolóban, nem szól a zene a hallban, nincs kávéillat, nem jönnek-mennek a vendégek.

Kimentem havat söpörni, és miközben azon gondolkodtam, hogy mennyire hiányzik a szállodából az élet, eszembe jutott, hogy belesöpröm a hóba ezt a gondolatot.

A következő kihívás az volt, hogy nem szerettem volna, ha látszódnak a lábnyomaim a betűk mellett, ezért olyan helyekre léptem, ahol nem volt hó.

Azután betűről betűre lépkedtem. Végül felmentem a 3. emeletre, és elkészült a fotó.

Nagyon örülök, hogy nem tétováztam ezzel, mert hamar elolvadt az a kis hó.

Spontán söprés volt, nem volt a felirat előrajzolva, megtervezve.

 

Hogyan mozgósították a szavazótáborukat?

Egyrészt közvetlen környezetünkben, városunkban, ismerőseink körében kértünk a támogatást, és a kollégákkal közösségi oldalakon buzdítottunk szavazásra. Másrészt kiküldtük hírlevélben is a linket. Kaptunk válaszokat is a vendégektől, amelyektől nagyon meghatódtunk.

 

Megosztana velünk egy ilyet?

Az egyik legkedvesebb üzenet, melyet kifejezetten erre a havas képre küldött egy vendég:

 

Mi tartja Önökben a reményt az elmúlt egy évben?

Az, hogy már csak pár hétig kell kibírni, amikor végre megtudjuk, hogy meddig kell még kibírni…  🙂

A reményt valójában az optimizmusunk élteti. Igyekszünk mindig csak rövidtávra tervezni még gondolatban is, másként nagyon nyomasztó lenne érezni a következményeket.

Nem szeretnénk feladni, amiért eddig megdolgoztunk: továbbra is alakítjuk és fenntartjuk a szép szállodai környezetet, egyben tartjuk a csapatot.

Ami még sokat segített lélekben, az a vendégek kedves visszajelzése volt egy-egy posztra, hírlevélre.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »