Egymást bátorítva mentünk előre
A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Eger patinás belvárosi szállodakomplexuma, ahonnan a Gárdonyi Géza Színház, az Érsekkert és az Egri Vár gyalogosan is megközelíthetőek. A Hotel Eger & Park biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai vouchert 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Harmati Judittal, a szálloda igazgatójával beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

A tavaszi bezáráskor könnyű volt a csapatot összetartani, mert felújításokat, karbantartásokat, nagytakarításokat végeztünk. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a Pünkösdi hétvégével megnyithattunk és a nyár az nagyon erős volt, erősebb, mint az előző években.
Konferencia és wellness szállodaként tavasszal és ősszel rengeteg rendezvényt tartanak nálunk. Ebbe a vírus beleszólt, hiszen ezek elmaradtak, illetve módosították az időpontjukat. Így az őszi időszakban is egyéni vendégek voltak a szállodában, ahogy a járványügyi helyzet módosult, úgy csökkent a foglaltság. Amikor pedig a rendelkezés létrejött, üzemszünetet hirdettünk, mivel nagyon kevés üzleti utazó volt. Akkor még bíztunk abban, hogy karácsonykor és szilveszterkor enyhítések lesznek, de sajnos nem így lett.

Nekünk van egy kis butique szállodánk Eger belvárosában, ott szálltak meg, akik a jogszabályi engedményekkel jöhettek hozzánk. Március 11-vel már a Hotel Eger is fogadja az üzleti céllal érkező vendégeket, megnyitottuk a konyhánkat is. Több érv is szólt mellette. Először a kormány azt a tájékoztatást adta, hogy március elsejével és április elsejével enyhítések várhatóak, erre készültünk fel, hogy a lehetséges nyitásra, startra készen álljunk. De a legfőbb érv az az volt, hogy a dolgozóinkat, szinte mindenkit megtartottunk, tehát 103 fővel üzemel a szállodánk. Úgy gondoltuk, hogy a mentális állapotukra tekintettel muszáj egy kis nyitást kezdeményezni: napi menü ajánlatokat készítünk az egrieknek.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt egy évben?

Családi vállalkozás vagyunk és egymás kezét fogva, egymást bátorítva mentünk előre. A tulajdonosi réteget, Édesapámat nagyon tisztelik a dolgozók. Nagyon nagy áldozatok árán ő tényleg maximálisan és erőn felül mindent megtett és mindent megadott a dolgozóknak. Én pedig folyamatosan bátorítottam őket, hogy tartsunk ki egymás mellett. Az hogy törődtünk a munkavállalókkal, és az ő támogatásukat is éreztük, ez segített át minket a nehézségeken.

Ön milyennek élte meg ezt az időszakot?

Én nehéznek éltem meg, ezt nem nagyon mutattam a dolgozók felé. Aggódtam az édesapám egészségéért, aggódtam azért is, hogy anyagilag hogy tudja ezt egy családi vállalkozás átvészelni, túlélni. Aggódtam, hogy a dolgozók értékelik-e azt az erőfeszítést, amit itt a háttérben megtettünk azért, hogy őket megtartsuk. Bízom benne, hogy számít a stabilitás, a rendes bejelentés, és az elmúlt időszak erőfeszítései.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

Nálunk együtt a csapat, bízom benne, hogy ez előnyünkre fog válni. Egy ilyen nagy szállodában új embereket betanítani nagyon hosszadalmas lenne. Mivel minden téren megvan a teljes személyzetünk, azt gondolom, hogy nem lesz problémánk ezzel.

A kihívást én abban látom, hogy milyen lesz a foglalási kedv. Mennyire fogják a szállodákat előnyben részesíteni a vendégek a vendégházakkal, panziókkal szemben. Fontos a biztonság megteremtése, a bizalom visszaépítése, a rugalmasságról pedig már tanúbizonyságot tettünk.

A Hotel Eger & Park munkatársai neveztek a fotópályázatra. Miért vesznek részt a versenyben?

Nem csak a sikereket és a ragyogást kell megmutatni, hanem ebben a helyzetben az ürességet is. Ez nem egy pozitív üzenet, de közvetíteni kell a vendégek felé. Megmutatjuk, hogy a járvány idején mi történik a szállodában, hogyan élik meg a munkavállalók, milyen a hangulat egy –szinte- kísértetkastélyban.

Nagyon sok törzsvendégünk kitart mellettünk, várják, hogy mikor foglalhatnak. Úgy gondoljuk, folyamatosan tájékoztatnunk kell őket arról, mi történik nálunk, hogyan éljük túl ezt a helyzetet. Nagyon sok együttérző szót kapunk, nagyon sokan szurkolnak nekünk, hogy tartsunk ki, mert amint lehet, jönnek hozzánk.

Szállodájuk a Tourism is our passion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

 

Azt gondolom, minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, ami felhívja a figyelmet a szállodaiparra, a turisztikai szektorra. Csodás képek is születtek, nálunk is volt olyan dolgozó, aki nagyon szép fotókat küldött be. Megtiszteltetés számunkra, hogy ezeket a fotókat nálunk is megnézhetik. Biztos vagyok benne, hogy nagy lesz az érdeklődés rá.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »