Nem veszítettük el a hitünket
A Tourism is ourpassion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne a festői szépségű Dunakanyarban, Visegrád mellett, nyugodt, barátságos környezetben helyezkedik el, a Pilisi Parkerdő szomszédságában. Budapest belvárosától mindössze 40 kilométerre fekvő 174 szobás Thermal Hotel Visegrád****superior biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai vouchert 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Polgár Andrással, a szálloda vezérigazgatójával beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

Nem volt egy rózsás időszak. Igyekeztünk kihasználni a holtidőt és felülvizsgáltunk mindent a működésünkkel kapcsolatban, és amit lehetett, hatékonyabbá tettünk azért, hogy amikor újra nyitunk, gyorsabban tudjunk majd regenerálódni. Van egy nagyszabású fejlesztési projektünk, aminek az előkészítése zajlik, elnyertünk egy pályázati forrást ehhez. Szóval amennyire lehetett kihasználtuk a holtidőt, de már nagyon várjuk a nyitást. Addig is próbáljuk összetartani a közösséget.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

Mindenképpen a munkaerőhelyzet az, ami nehéznek ígérkezik: a pandémia előtt sem volt túl könnyű a vidéki szállodai piacon megfelelően szakképzett munkaerőt találni. Minél tovább tart ez a válság, annál kevésbé tudjuk egyben tartani a csapatunkat: sajnos folyamatosan vannak lemorzsolódások, más iparágba mennek dolgozni. Nem mindenki fog visszajönni, mert a vendéglátás nem tudja azt a kiszámítható jövőképet nyújtani, mint eddig.

A pályaelhagyók pótlása nagyon nehéz feladat lesz. Ha ránk szakad egy nagy boom a nyári időszakban, akkor ahhoz, hogy ki tudjuk őket szolgálni, munkavállaló kell. Ha a munkaerő területén akadozás lesz, azt a szolgáltatás sínyli majd meg, ami veszélyes dolog. Erre próbálunk felkészülni, amennyire lehet. Emiatt próbáljuk a HR folyamatainkat erősíteni: az összetartásérzetet és a lojalitást próbáljuk megőrizni. Emellett melegen tartjuk a kapcsolatainkat a munkaerő-kölcsönző cégekkel is, hogyha szükségünk lesz rá, akkor tudjunk élni vele.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt egy évben?

Szerencsére nem veszítettük el a hitünket. A külső-belső megújulási folyamatok jó perspektívát adnak. Örülünk, hogy egy hatékonyan működő, felújított szálloda fogja majd a vendégeket várni. Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a helyzetnek vége kell, hogy legyen hamarosan. Még ha nem is olyan erősen, akkor is látszik már a fény az alagút végén.

A Thermal Hotel Visegrád**** munkatársai neveztek a fotópályázatra – képeiket a szálloda a facebook oldalán is népszerűsítette. Miért vesznek részt a versenyben?

Szerintem minden olyan történés, ami most iparág szintjén létrejön, az most egy örömünnep. Örülünk, hogy lehet valamivel foglalkozni, ami pozitív, élő dolog. Feladatot, pezsgést jelent ez nekünk.

Szállodájuk a Tourism is our passion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

A Tourism is our passion-t egy nagyon aktuális és friss kezdeményezésnek tartjuk. Hiánypótlónak. Jó, hogy a „holtidőben” is történik valami. Az pedig, hogy szállodák szolgálnak majd a kiállítások helyszínei, csak még autentikusabbá teszi az egészet. Egy pillanatig se volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé álljunk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy a részesei lehetünk.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »