Nem veszítettük el a hitünket
A Tourism is ourpassion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne a festői szépségű Dunakanyarban, Visegrád mellett, nyugodt, barátságos környezetben helyezkedik el, a Pilisi Parkerdő szomszédságában. Budapest belvárosától mindössze 40 kilométerre fekvő 174 szobás Thermal Hotel Visegrád****superior biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai vouchert 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Polgár Andrással, a szálloda vezérigazgatójával beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

Nem volt egy rózsás időszak. Igyekeztünk kihasználni a holtidőt és felülvizsgáltunk mindent a működésünkkel kapcsolatban, és amit lehetett, hatékonyabbá tettünk azért, hogy amikor újra nyitunk, gyorsabban tudjunk majd regenerálódni. Van egy nagyszabású fejlesztési projektünk, aminek az előkészítése zajlik, elnyertünk egy pályázati forrást ehhez. Szóval amennyire lehetett kihasználtuk a holtidőt, de már nagyon várjuk a nyitást. Addig is próbáljuk összetartani a közösséget.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

Mindenképpen a munkaerőhelyzet az, ami nehéznek ígérkezik: a pandémia előtt sem volt túl könnyű a vidéki szállodai piacon megfelelően szakképzett munkaerőt találni. Minél tovább tart ez a válság, annál kevésbé tudjuk egyben tartani a csapatunkat: sajnos folyamatosan vannak lemorzsolódások, más iparágba mennek dolgozni. Nem mindenki fog visszajönni, mert a vendéglátás nem tudja azt a kiszámítható jövőképet nyújtani, mint eddig.

A pályaelhagyók pótlása nagyon nehéz feladat lesz. Ha ránk szakad egy nagy boom a nyári időszakban, akkor ahhoz, hogy ki tudjuk őket szolgálni, munkavállaló kell. Ha a munkaerő területén akadozás lesz, azt a szolgáltatás sínyli majd meg, ami veszélyes dolog. Erre próbálunk felkészülni, amennyire lehet. Emiatt próbáljuk a HR folyamatainkat erősíteni: az összetartásérzetet és a lojalitást próbáljuk megőrizni. Emellett melegen tartjuk a kapcsolatainkat a munkaerő-kölcsönző cégekkel is, hogyha szükségünk lesz rá, akkor tudjunk élni vele.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt egy évben?

Szerencsére nem veszítettük el a hitünket. A külső-belső megújulási folyamatok jó perspektívát adnak. Örülünk, hogy egy hatékonyan működő, felújított szálloda fogja majd a vendégeket várni. Biztosak vagyunk benne, hogy ennek a helyzetnek vége kell, hogy legyen hamarosan. Még ha nem is olyan erősen, akkor is látszik már a fény az alagút végén.

A Thermal Hotel Visegrád**** munkatársai neveztek a fotópályázatra – képeiket a szálloda a facebook oldalán is népszerűsítette. Miért vesznek részt a versenyben?

Szerintem minden olyan történés, ami most iparág szintjén létrejön, az most egy örömünnep. Örülünk, hogy lehet valamivel foglalkozni, ami pozitív, élő dolog. Feladatot, pezsgést jelent ez nekünk.

Szállodájuk a Tourism is our passion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

A Tourism is our passion-t egy nagyon aktuális és friss kezdeményezésnek tartjuk. Hiánypótlónak. Jó, hogy a „holtidőben” is történik valami. Az pedig, hogy szállodák szolgálnak majd a kiállítások helyszínei, csak még autentikusabbá teszi az egészet. Egy pillanatig se volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé álljunk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy a részesei lehetünk.

További
Hírek

Photo Award

Mélyvíz – nem csak úszóknak

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Pécs varázslatos belvárosának egyik legszebb épülete. A város szívében található szecessziós szálloda, a 100 szobás Palatinus Grand Hotel szállodaigazgatójával, Bojcsev Andrással beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

A hetedik

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeiből születő kiállítás hetedik helyszíne is lelepleződik! Ez a Dunántúl legnagyobb települése, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Pécsről Kincses Márkkal, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetőjével beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

Küzdünk a vendéglátásért

A közönségszavazáson legtöbb voksot kapott kép címe “Csak a szellő a vendégünk”. A fotó a Körös Panzió és Étterem**** teraszáról készült idén, képaláírása pedig a következő: “Csend és üresség….pedig gyönyörű az idő. Hiányzik a nyüzsgés, a kacaj, a boldogság, a szabadság, a finomságok illata..”

Tovább »