Kordokumentummá válhat
„A Tourism is ourpassion valóban izgalmas kezdeményezés, egyrészt mert a vendéglátás történetének egy szeletét bemutatva kordokumentummá válhat a későbbiekben, másrészt pedig ritkaság számba megy, hogy egy adott szakma képviselőinek szóljon egy ilyen típusú felhívás, és emiatt még inkább kuriózumnak számít.” – mondja Velle-Varga Orsolya, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatóhelyettese és a Tourism is ourpassion legjobb képeit bemutató kiállítás kurátora.

A szakma történetének házába, a régi Óbuda központjába, Krúdy Gyula egykori otthonába is beköltözik majd a kiállítás. Miért kerülhet a Tourism is ourpassion kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba?

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumnak, ahogy ezt már a neve is előrevetíti, az egyik szakágaa vendéglátás történetével és jelenével foglakozik, így természetesen a nevezett képek jelnetős része nálunk is témába vág, ezen felül van egy tágan értelmezett gasztrofotókiállítássorozatunk is, amelyhez szintén kapcsolódni tudnak a Tourism is ourpassion pályaművei.

Te vállaltad el a Tourism is ourpassion legjobb képeiből létrejövő kiállítás kurátori feladatait, így a koncepció kialakítását. Már tudod, mi az, ami mentén haladni szeretnél?

A négy kategória, amiben nevezni lehetett, erősen meghatározza a kiállítás koncepcióját és a nyertes képek is adnak majd iránymutatást ahhoz, hogy mi lehet majd a kiállítás vezérfonala.

Végignézve a fotókat, az körvonalazódik, hogy mely képek a legvalószínűbbek, hogy belekerülnek a tárlatba. Vannak olyanok, amelyek csak részben kapcsolódnak a meghirdetett négytémakörhöz, de persze vannak olyanok is, amelyek megfogják a téma valódi esszenciáját.

Melyek ezek?

Erre egyetlen kiemelt példát egyelőre nem tudok mondani, de vannak azok a képek, amelyeken egy „aprócska vendég” parafadugó-testre szabott nyári élményeit láthatjuk, vagy a Manócsínyek a szállodában sorozat. Kreativitást és jelentős előkészítést igénylő, humoros és könnyed hangvételű képek ezek, amire nagy szükségünk van a jelenlegi helyzetben. De van egy olyan kép is, amikor az étterem séfje virtuális csapatépítő főzőtanfolyamot tart, és az, hogy minden áttevődött az online térbe, hihetetlenül erős jellemzője a mostani helyzetnek.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »