A szakma – és vendégszeretet tartotta bennünk a reményt
A Tourism is ourpassion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Debrecen belvárosában, a főtér és a Nagytemplom szomszédságában van. A 91szobás Hotel**** Lycium biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai voucher 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Szerdi Zsuzsanna, szállodaigazgatóval beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

Csinosítjuk és karbantartjuk szállodánkat, hogy legközelebb egy még kellemesebb, pihentetőbb környezetben fogadhassuk vendégeinket.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

A legnagyobb kihívás a munkaerőhelyzet lesz, mert igyekszünk megtartani az alkalmazottakat, de sajnos többen is elmentek már más területre dolgozni.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt –igen nehéz- időszakban?

Nagyon várjuk a nyitást, reméljük, hogy hamarosan megtörténik. Szeretjük a szakmánkat és a vendégeinket – azt hiszem a szakma – és vendégszeretet tartotta bennünk a reményt az elmúlt egy évben.

A HotelLycium**** munkatársai egy összetartó csapatként neveztek a fotópályázatra. Miért vesznek részt a versenyben?

Nagyon jó ötletnek, nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk ezt a fotópályázatot. Érdekes színfoltja a kommunikációnak, mivel a szakmának és a nagyközönségnek is egy időben mutathatjuk be, hogyan telnek most a hétköznapok. Én magam is nézegetem a képeket, születtek is meghökkentő fotók: igen, ez a valóság, 2020 így telt.

Szállodájuk a Tourism is ourpassion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

Mi szeretünk az úttörő és jó kezdeményezésekben részt venni, ezért is álltunk elsők között az ügy mellé. A Hotel Lycium**** elhelyezkedése és adottságai miatt is kiváló helyszín, a Kölcsey központ épületkomplexumában több kiállítást is tartottunk már. Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy a Tourism is ourpassion legjobb képeiből tartott kiállítás hét helyszínének egyike lehetünk. Azért is örülünk, mert emiatt most ismét a nagyközönség és a szakmai érdeklődők találkozójának is helyszíne lehetünk. Hiányzunk egymásnak. Nem csak a vendégek hiányoznak, hanem a szakmai személyes találkozások és konzultációk is hiányoznak már.

További
Hírek

Photo Award

Mélyvíz – nem csak úszóknak

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Pécs varázslatos belvárosának egyik legszebb épülete. A város szívében található szecessziós szálloda, a 100 szobás Palatinus Grand Hotel szállodaigazgatójával, Bojcsev Andrással beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

A hetedik

A Tourism is our passion fotópályázat legjobb képeiből születő kiállítás hetedik helyszíne is lelepleződik! Ez a Dunántúl legnagyobb települése, amely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. Pécsről Kincses Márkkal, az önkormányzat turizmusfejlesztési osztályának vezetőjével beszélgettünk.

Tovább »
Photo Award

Küzdünk a vendéglátásért

A közönségszavazáson legtöbb voksot kapott kép címe “Csak a szellő a vendégünk”. A fotó a Körös Panzió és Étterem**** teraszáról készült idén, képaláírása pedig a következő: “Csend és üresség….pedig gyönyörű az idő. Hiányzik a nyüzsgés, a kacaj, a boldogság, a szabadság, a finomságok illata..”

Tovább »