Szeretünk részt venni a turisztikai élet mindennapjaiban
A Tourism is ourpassion fotópályázat legjobb képeinek egyik kiállítási helyszíne Sopron„poncihter” negyedében, a Koronázódombon van. Az 1983-ban nyitott, 100 szobás Hotel****Sopron biztosítja az egyik nyereményt is: egy 2 éjszakás szállodai vouchert 2 főre. A szálloda elmúlt egy évéről, reményeiről és kihívásairól Szarjas Tímeával, a szállodaigazgatójával beszélgettünk.

Hogyan telt az elmúlt év a szálloda életében?

Mi az utolsók között, 2020. március 27-én zártunk be, amikor már nem voltak vendégek. Nekünk nagy szerencsénk volt, mert előtte nyertük el a Kisfaludy pályázatnak egy támogatását. Annak a beruházásnak a keretében nekiálltunk a felújításnak, egészen június 30-ig zárva is voltunk. Július elsejével nyitottunk meg újból, addigra már a beruházások nagy része lezajlott. Mint általában a szállodák többségének, a július-augusztus nagyon jól telt. Aztán szeptember az eddigi időszakhoz képest kicsit lightosabb volt. Amikor bejelentették a határzárat, egy újabb nagyobb visszaesés volt tapasztalható, egészen november 11-ig, amikor jött a szigorítás, hogy csak az üzleti utazók jöhettek. Azóta vegetálunk, én pedig azt szoktam mondani, hogy lélegeztetőgépen vagyunk.

Várakozásaik szerint mi lesz a legnagyobb kihívás, amellyel az újranyitáskor meg kell küzdeniük?

Korábban reméltem, hogy áprilisban jöhet a nyitás, már inkább úgy látom, bár lehetnek addig lazítások, de az igazi nyitás Pünkösd környékén várható. Ezt az időszakot arra használtuk, hogy a különböző eshetőségekre felkészültünk: sok tervet készítettünk, amit igazából csak le kell porolni vagy aktualizálni kell.

Nekünk szerencsére elég sok munkavállalónk megmaradt, mert a GySEV Zrt. tulajdonosként erősen mögöttünk állt, és áll a mai napig is.Ha megindul egy nagyobb foglalás, akkor viszont kihívás lesz, hogy munkaerővel győzni tudjuk.

Mi adott reményt önöknek az elmúlt egy évben?

Sopron városának a női kosárlabda csapata elég erős, nemzetközi szinten is megméretteti magát. Eddig kettő úgynevezett buborékrendezvényt tarthattunk, jelenleg zajlik a harmadik. Lezárjuk a szállodát és az Euroliga női kosárlabda csapatait látjuk itt vendégül. Ilyenkor –egy hétig- a kollegák sem mehetnek haza a családjaikhoz. Ez a rendezvény szinte teljes szállodai foglaltságot és jelentős bevételt jelent számunkra.

A Hotel****Sopron munkatársai neveztek a fotópályázatra – képeiket a szálloda a facebook oldalán is népszerűsítette. Miért vesznek részt a versenyben?

Megtetszett nekünk a pályázati kiírás. Sok pillanatot örökítettünk meg, de a saját facebook oldalunkon kívül nem volt –eddig- más lehetőség, hogy megmutassuk, megjelenítsük ezeket. Fontosnak tartjuk, hogy a kollégáink elmúlt időszakban végzett munkáját is elismerjük ezzel.

Szállodájuk a Tourism is ourpassion egyik kiállítási helyszíne. Miért álltak a kezdeményezés mellé?

Magát a kezdeményezést nagyon jónak találtuk. Tetszett a lehetőség, hogy annak ellenére, hogy jelenleg nehéz helyzet van, valami pozitívval foglalkozzunk. Szeretünk részt venni a turisztikai élet mindennapjaiban.

További
Hírek

Fotó: Csárdás Ferenc
Photo Award

Megnyíltak a LEGJOBBAK

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből június 29.-én kedden délután, egy időben az alábbi hét helyszínen nyílt meg a tárlat: Budapest: Gellért Fürdő; Visegrád: Thermal Hotel Visegrád****superior; Eger: Hotel Eger & Park; Debrecen: Hotel**** Lycium, Szeged: HUNGUEST Hotel Forrás; Pécs: Palatinus Grand Hotel; Sopron: Hotel Sopron. A budapesti helyszínen tartott beszédeket a többi helyen kivetítették, így mindenki láthatta-hallhatta, aki részt vett valamelyik megnyitón.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Hét helyen

Szeretnéd látni, milyen volt az elmúlt év a turisztikai szektor számára? Érdekel, hogyan élte meg a helyzetet egy insider? A nehézségek mellett a hősökre és mosolyokra is kíváncsi vagy? Akkor Neked szól a LEGJOBBAK – Tourism is our passion című kiállítás! Az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat.

Tovább »
Photo Award

LEGJOBBAK – Tourism is Our Passion kiállítás

Biztossá vált az elmúlt év legjobb turisztikai képeit bemutató kiállítás időpontja! Június 29-én, 17 órakor az ország hét helyszínén egy időben nyílik meg a Tourism is our passion fotópályázat nyertes képeiből álló tárlat!

Tovább »